top of page

Acu-Silk

Wat is Acu-Silk?

Naast het gebruik van acupunctuur-naalden is het ook mogelijk om de behandeling uit te voeren met Acu-Silk. Acu-Silk zijn zijde lapjes welke gekleurd zijn met speciale plantenextracten en iedere van de veertien kleuren heeft invloed op een bepaald meridiaan. Acu-Silk staat ook wel bekend als meridiaan-kleurentherapie en is krachtig en eenvoudig, zowel in toepassing als in resultaat.

Hoe werkt Acu-Silk?

Ieder meridiaan heeft een toegewezen kleur (plantenextract). De eigen kleur van de meridiaan voedt het acupunctuurpunt. De tegenoverliggende kleur in de orgaanklok (wat de aardse takken representeert) heeft een sederende actie op het acupunctuurpunt. Acu-Silk wordt in de vorm van een ruit geknipt en op een acupunctuurpunt, met de punten in de richting van de meridiaan, geplakt. Hierdoor wordt de blokkade van bijvoorbeeld een litteken opgeheven en komt de energiestroom weer op gang. De lapjes worden gedurende een aantal dagen (ca. 3-5) steeds opnieuw geplakt, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Acu-Silk heeft een vergelijkbaar effect als een behandeling met naalden.  

Bij welke klachten wordt Acu-Silk ingezet?

Acu-Silk wordt toegepast bij:

  • (acute) pijnklachten, zoals rugpijn of een sportblessure

  • littekens die na een aantal weken nog rood en pijnlijk zijn, of littekens die na jaren nog steeds gevoelig zijn 

  • brandwonden

  • verschillende huidafwijkingen zoals moedervlekken, wratten, lipomen, ganglion, en verkleuringen (café-au-lait vlekken) 

  • Alle overige klachten die worden behandeld met acupunctuur, zijn mogelijk ook met Acu-Silk te behandelen. Dit is ideaal voor mensen die wel graag gebruik willen maken van acupunctuur, maar die bang zijn voor naalden. Bij veel aandoeningen of klachten heeft de behandeling met naaldjes de voorkeur, omdat de behandeling met naaldjes een sterker effect heeft op moment van behandeling, de zijde dient 3-5 dagen te blijven zitten.

  • Kinderen en mensen die liever niet met naalden behandeld willen worden, komen ook in aanmerking voor Acu-Silk.

Hoe verloopt een Acu-Silk behandeling?

Net als bij een reguliere behandeling acupunctuur, zal ook voor behandeling met Acu-Silk een intake worden gedaan, om vervolgens met de polsdiagnostiek tot een diagnose te komen waarop behandeld kan worden. Afhankelijk van dit behandelplan, worden er verschillende gekleurde zijden lapjes op geselecteerde acupunctuur punten geplakt.  Daarna krijgt u instructies mee naar huis, hoe u zelf thuis iedere dag de lapjes moet plakken om een optimaal resultaat te krijgen. De lapjes moeten dagelijks ververst worden. Dit moet gedurende 3 tot 5 dagen tot de klacht verminderd is.

Acu-Silk.jpg

Acu-Silk lapjes

bottom of page