BBRS Parallel Acupunctuur

Wat is BBRS?

BBRS staat voor Basis Bio Regulatie Systeem. Het BBRS compartiment bevindt zich tussen de cel en het bloed en is een week bindweefsel met daarin speciale cellen met bijzondere taken. Het is het enige weefsel in het menselijke organisme dat als een uitgestrekt "orgaan" overal aanwezig is en contact maakt met alle cellen.

Dit zachte bindweefsel bevat ongeveer 60% tot 70% van het menselijk weefsel. Daarbij is het in volume ongeveer 3x het volume van bloed d.w.z. 18 liter. Het is dus in feite verreweg ons grootste orgaan. In de wetenschap is dit regulerend vermogen dat vooral door middel van het zachte bindweefsel wordt uitgevoerd bekend als het Basis Bio Regulatie Systeem - Het BBRS.

Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS) is het oudste informatiesysteem van mens en dier.

Hier ligt “de” sleutel tot herstel van ons zelfgenezend vermogen, en ook voor de meeste vormen van therapie.
Zenuwen verzorgen een gedeelte van de communicatie in ons lichaam, maar ze zijn nu eenmaal niet direct verbonden met de meeste cellen. Het BBRS wel. Het BBRS regelt de totale communicatie binnenin ons lichaam. Met “communicatie” bedoelen we de signaaltjes die vanuit diverse systemen onze cellen moeten bereiken, zodat alle functies en processen gereguleerd kunnen worden.

Als het BBRS niet meer goed functioneert, komen de signaaltjes van bijvoorbeeld het hormonaal-, neuraal- en immuunsysteem dus ook niet meer goed door en worden we ziek. En als de signalen niet goed doorkomen, hebben vele vormen van therapie steeds minder effect. De kans op herstel is dan nog maar zeer gering.
Het BBRS weer goed laten functioneren, is de basis van de Eciwo en de Parallel-acupunctuur van Hugo Nielsen. Op dit moment ontwikkelen de twee systemen zich samen tot één zeer krachtig systeem: BBRS Parallel Acupunctuur.

Hoe werkt BBRS parallel acupunctuur?

Alle informatie die elk van de acupunctuurpunten van een meridiaan bevat ligt ook opgeslagen in het “eind”punt, onafhankelijk van het feit of we met het officiële begin van een meridiaan te doen hebben of met het “eind” punt, als we maar dát punt kiezen dat het verst van de hersenen verwijderd is. En dit zowel aan de rechter- als de linkerkant van het lichaam tegelijkertijd, dus symmetrisch of paarsgewijs. Om een mechanisch/fysisch stuureffect te bereiken, waarbij de herinnering aan de opbouw van het leven weer hersteld kan worden, moeten deze symmetrische punten gelijktijdig gemanipuleerd worden anders blijft het effect uit.

Deze nieuwe “behandelingscommunicatie”, die uitgevoerd wordt door manipulatie van “eind”punten in een bepaalde volgorde met behulp van 2-6 naalden, leidt tot reacties die mogelijkheden bieden die nooit eerder herkend zijn. Alle klachten van een patiënt, zowel hoofdpijn, frozen shoulder, gastritis, rheumatische pijnen enz., worden in principe met dezelfde symmetrische punten tegelijkertijd behandeld. Wanneer de reacties hierop zijn uitgeblust, gaat men verder naar de volgende fase en het volgende stel symmetrische punten. 

Het BBRS regelt de totale communicatie binnenin ons lichaam. Met “communicatie” bedoelen we de signaaltjes die vanuit diverse systemen onze cellen moeten bereiken, zodat alle functies en processen gereguleerd kunnen worden.

Als het BBRS niet meer goed functioneert, komen de signaaltjes van bijvoorbeeld het hormonaal-, neuraal- en immuunsysteem dus ook niet meer goed door en worden we ziek. En als de signalen niet goed doorkomen, hebben vele vormen van therapie steeds minder effect. De kans op herstel is dan nog maar zeer gering.

Het BBRS weer goed laten functioneren, is de basis van de ECIWO en de Parallel-acupunctuur.

Meridianen met acupunctuurpunten

Hoe verloopt een acupunctuur behandeling?

Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk wordt middels een anamnese (vraaggesprek) geïnventariseerd wat uw klachten zijn. Omdat alle klachten in de Chinese geneeswijze met elkaar verbonden zijn, hoor ik ook graag van u ook kleine klachten, die voor u misschien niet van belang lijken. Daarna wordt er via de polsdiagnose gevoeld, hoe het gesteld is met uw energie huishouding, d.w.z. de kwantiteit en kwaliteit daarvan. Vervolgens maak ik een persoonlijk behandelplan. De punten keuze komt tot stand aan de hand van de polsdiagnose en het z.g. geboorteplaatje. De naaldjes worden geplaatst, terwijl u op de behandeltafel ligt. Bij sommige punten kunt u een korte of lichte prikkel of tinteling voelen. De naalden hebben ongeveer 21 minuten nodig om het doel te bereiken waarvoor ze geprikt zijn.
Het lichaam heeft even de tijd nodig zijn nieuwe balans te zoeken. Daarom volgen de behandelingen niet kort op elkaar. In het begin kan er voor gekozen worden elkaar wat sneller te zien, b.v. om de twee weken. Zodra het kan wordt de tussenliggende tijd bijv. 4-6 weken. 

Voor het eerste consult is het goed om rekening  te houden met ca. 60-75 min. Vervolgconsulten duren ca. 45 min. De naaldjes die worden gebruikt zijn altijd steriele wegwerp naaldjes die altijd eenmalig worden gebruikt. Hierdoor is besmetting onmogelijk. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal en er wordt niks mee in het lichaam gespoten.

Uiteraard wordt er eerst naar de westerse diagnose gekeken om ernstige aandoeningen uit te sluiten of advies voor een huisartsbezoek te geven. Raadzaam is om bij ernstige klachten eerst de huisarts te bezoeken.

Middels de polsdiagnose wordt de balans van de eigen energie gediagnosticeerd

Verschil tussen traditionele (moderne) en klassieke acupunctuur

Er is een verschil tussen klassieke - en moderne acupunctuur. De moderne acupunctuur heet ook wel TCM (Traditional Chinese Medicine). De klassieke acupunctuur heet CCM (Classical Chinese Medicine).
Waar de klassieke acupuncturist slechts enkele naaldjes prikt, gebruikt de moderne acupunctuur meestal veel naalden. De klassieke acupuncturist maakt een verschil tussen mannen en vrouwen; vrouwen worden met name rechts geprikt en mannen op de linker lichaamshelft.

Het belangrijkste verschil zit in de persoonlijke benadering. Meerdere patiënten met precies dezelfde klacht worden verschillend behandeld omdat eenieder een persoonlijke constitutie heeft. Zo wordt voor elke individuele patiënt een “tailormade” behandelplan gemaakt. Uit de geboortedatum wordt een Chinese horoscoop (geboorteplaatje) gemaakt waaruit de sterke en zwakke qi (energie) van der persoon zichtbaar zijn. Ook wordt rekening gehouden met het tijdstip van behandeling. Wanneer u met dezelfde klacht in de ochtend komt of in de avond, in de lente of in de herfst, dan wordt de punt keus aangepast aan de tijd van de dag en aan het seizoen.

Acupunctuurnaalden zijn 0,2mm dun, steriel en verblijven 21 min op een acupunctuur punt